diumenge, 30 de desembre del 2012

CONCLUSIÓ

"Dime y lo olvido, enséñame y lo recuerdo, involúcrame y lo aprendo."

Benjamin Franklin.

Aquesta frase reflexa clarament tot el que he après durant aquests mesos d'universitat a les assignatures tractades, des de l'inici fins a aquesta conclusió. Ja que un mestre ha de saber ensenyar. Tal com diu, si ensenyes ho recordaran, i això ja és un gran pas que s'està fent a la nostra societat, però ens queda un altre pas, que mica en mica s'incorpora; involucrar els nens i ho acabaran d'aprendre per sempre.

Els nens al experimentar les coses aprenen millor que no si els expliques una cosa i no la porten mai a la pràctica, i crec que amb aquesta afirmació estem tots d'acord.


M'agradaria dir que són moltes hores treballades, de classe, de treball a casa, d'ajuda dels mestres, d'ajuda dels amics, que les coses surtin malament o surtin genial, arreglar-ho, deixar-ho estar... i tot perquè vosaltres pugueu veure el resultat que ha sigut aquest bloc.

M'agradaria rescatar dues de les entrades que crec que són les més importants, les que més m'ha agradat fer i potser, les més útils.

Primer l'entrada de la competència comunicativa, el poder de comunicar-nos ja que exposa clarament 
diferents aspectes tractats, molt important, i també fa referència a un treball que personalment m'ha agradat molt fer (bon comunicador) ja que poses en pràctica coses que saps per poder saber si és o no és, la persona escollida, un bon comunicador.

I l'altre entrada és la del diari de seminari i la "SAE" ja que tot i que en una breu entrada no es pot mostrar tot el treball fet, hem treballat molt el diari de seminari. Crec que és molt útil ja que t'obliga a fer una reflexió del que fas, i així aprens. Alhora la SAE és molt bona experiència, ja que pots posar en pràctica el que estas estudiant i alhora pots veure diferents espais educatius i la manera de treballar que tenen.

Cal dir i remarcar que tota la feina feta, els treballs, el funcionament del bloc, del diari, de moltes coses que hem acabat utilitzant tots ha sigut gràcies a GITIC on hem après a utilitzar el Google Drive, Google reader, i moltes altres eines de Google, el Blooger, el CmapTools, el Pearltrees...
Per suposat sense oblidar eines que ja utilitzàvem abans d'entrar a la universitat però que hem aprofundit en el seu funcionament i les hem vist des d'un altre punt de vista, com pot ser el Facebook o el Twitter.

Així dons per tancar aquest bloc, vull dir que potser algun dia de nostàlgia o que em senti inspirada el torni a obrir per escriure sobre alguna experiència. Segur que el revisaré per repassar coses que he fet, conceptes que apareixen a les entrades...

Aprofitant que és el final, felicitar-vos l'any ja que aquest també s'acaba.
El que no s'acaba és la meva formació per ser una bona mestre i arribar, D'AQUÍ A L'ESCOLA!

"Por la ignorancia se desciende a la servidumbre, por la educación se asciende a la libertad!"
(Diego Luís Córdoba)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada